Tomatpande med peberfrugter og æg

Tomatpande med peberfrugter og æg

Kom det hele i en pande og slå æg ud oven på… Det lyder nem, ik’? Det er det, men der skal dog snittes lidt først.

Jeg anbefaler at du bruger en pande med låg, fordi det er det jeg har afprøvet. Hvis du ikke har det, så prøv med en pande der kan tåle at komme i ovnen. Så kan du bage æggene færdige i ovnen. Jeg har ikke afprøvet dette, men det fungere vel – ligesom hvis du bager en æggekage færdig i ovnen.

Server retten som frokost eller aftensmad, måske med lidt brød til eller en sprød grøn salat.

Tomatpande med peberfrugter og æg

Tomatpande med peberfrugter og æg

(2-4 personer)

1 rødløg, skåret i tynde ringe

2 fed hvidløg, finthakket

1 rød chili (eller efter smag), finthakket

2 røde eller gule peberfrugter, skåret i strimler

1 ds. Hakkede tomater

1 spsk tomatpure

¼ – ½ spidskål, skrået i tynde strimler

2 spsk tamari

4-6 æg

Salt og peber

Kokosolie til stegning

Opvarm kokosolien i en dyb pande. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili og steg til løgene er bløde. Varmen skal være middel, men skru ned hvis der er risiko for at hvidløgene bliver brændte.

Tilsæt peberfrugterne og steg i ca. 5 minutter. Kom hakkede tomater, tomatpure og tamari ved. Kog det op.

Tilsæt spidskålen. Kog op igen og rør forsigtige til kålen falder sammen. Lad retten simre i 10 minutter.

Smag til med salt og peber.

Lav fordybninger i tomatretten til æggene. Lav en fordybning af gangen og slå et æg ud deri.

Når alle æggene er slået ud i retten kommes låg på panden og det steges videre ved lav varme til æggehviden er stivnet.

Velbekomme.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *