Saftige broccoli eller blomkålsboller – Gluten- og mælkefri

IMG_0496

Disse boller er bare så lækre. Jeg bagte dem første gang en dag, hvor jeg havde meget lyst til brød.

De tilfredsstillede fuldstændig den trang.

Jeg har også brugt dem som burgerboller. Det fungerede også godt.

Opskriften er oprindeligt fra copenhagenbyme.com

Jeg har dog lavet nogle ændringer, bl.a. fordi hørfrø ikke bør males og opvarmes bagefter.

Du får to udgaver, en med broccoli og en med blomkål. Så kan du lave den, med det du bedst kan lide 😉

IMG_0501

Her kommer opskrifterne som jeg har lavet dem:

Broccoliboller, 10 stk.

1 broccoli
4-5 æg
3 spsk loppefrøskaller
1 dl mandler
1 dl sesamfø
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Blend mandlerne helt fint til mel i en kaffekværn eller foodprocessor. Stil til side.

Kom broccoli (i mindre stykker inkl. stilk), sesamfrø og solsikkekerner  i en foodprocessor og blend det fint. Kom blandingen i en skål og tilsæt mandelmel og resten af ingredienserne. Bland det godt sammen, så det hele bliver ensartet fordelt.

Lad “dejen” stå på køkkenbordet og hvile i 5 minutter.

Form 10 runde boller med hænderne, læg dem på en bageplade og bag dem 40-60 minutter ved 160 grader.

IMG_0499

Blomkålsboller, 12 stk.

1 blomkål
5-6 æg
3 spsk loppefrøskaller
1 dl mandler
1 dl sesamfø
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø

2 spsk gærflager (kan undlades)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Blend mandlerne helt fint til mel i en kaffekværn eller foodprocessor. Stil til side.

Kom blomkål (i mindre stykker inkl. stilk), sesamfrø og solsikkekerner  i en foodprocessor og blend det til blomkålen er finthakket. Kom blandingen i en skål og tilsæt mandelmel og resten af ingredienserne. Bland det godt sammen, så det hele bliver ensartet fordelt.

Lad “dejen” stå på køkkenbordet og hvile i 5 minutter.

Form 12 runde boller med hænderne, læg dem på en bageplade og bag dem 40-60 minutter ved 160 grader.

P.s. Og nej, hvis du ikke kan lide broccoli eller blomkål, så kan du nok heller ikke lide disse skønne boller. De har en mild smag af det de er lavet af 😉

IMG_0500

Gem

One Comment

  1. Pingback: Chiagrød med blåbær – favorit morgenmad lige nu – Ren Vanilje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *