Kan du huske da du fik rosenkål som barn? Det kan jeg! Det er ikke et af de gode mad minder, kan jeg roligt sige… Totalt gennemkogte og så lugtede de lidt af prut, undskyld mor, men det er altså sådan jeg husker dem. Jeg kunne ikke lide dem.
Sådan har jeg det ikke i dag. De skal bare tilberedes anderledes.
En af de opskrifter jeg har brugt meget, er Thorbjörg Hafsteinsdottirs ”Rosenkål i himmelsk mangocreme” og den mangocreme smager virkelig himmelsk.
Hvis du vil læse mere om Thorbjörg, kan du gøre det her http://www.thorbjorg.dk/
Opskriften følger her…
Salaten kan med fordel laves dagen i forvejen. Det bliver den kun bedre af! Mangocremen kan i øvrigt også bruges til frugtsalater eller koldt kød. Den holder sig et par dage i køleskabet.
3 personer
400 g. rosenkål fintsnittet i en foodprocessor
2 appelsiner, skrællet, pillet helt fri for det hvide pektin og skåret i skiver
75 g. tørrede tranebær eller rosiner
Mangocremen
1 moden mango, skrællet og kødet skåret i små bidder
6-8 spsk. koldpresset ekstra jomfrurapsolie
3-4 spsk. citronsaft
Havsalt i flager
2 knsp. vaniljepulver
Blend alle ingredienserne til mangocremen i en foodprocessor eller blender indtil konsistensen er cremet og blød. Rør cremen sammen med kålen.
Opskriften er fundet herhttp://www.thorbjorg.dk/din_vitalitet/opskrifter/vis/rosenkl_i_himmelsk_mangocreme/salater
Velbekomme.