Mmm… Chokoladekage!

IMG_7345

Her er opskriften på den skønneste chokoladekage. Den er sødet med dadler, hvilket gør den ekstra næringrig.

Kagen smager bedst hvis du bager den dagen før den skal spises. Den bliver mere konfektagtig dagen efter. Opbevar den tildækket på køl. Server ved stuetemperatur.

Du behøver ikke dele æggene og piske hviderne stive, men det giver en mere luftig kage, hvis du gør.

I kagen på billedet har jeg tilsat 50 g hakkede nødder og 100 g hakket chokolade, for variation, men kagen er også super god uden. Kagen er pyntet med frysetørrede hindbær.
IMG_7330

Chokoladekage uden tilsat sukker
(Passer til form på ca. 20×25 cm)

500 g tørrede dadler, uden sten
75 g ren kakao
5 spsk. kokos fedt (evt. fra en dåse kokosmælk)
½ vaniljestang
8 store æg

Kom dadler, kakao, kokos, og finthakket vanilje stang i en foodprocessor og kør til massen begynder at hænge sammen.

Del æg i blommer og hvide. Kom blommerne i dadelmassen og kør til en ensartet masse. Stil til side.

Pisk hviderne helt stive. Kom de stiftpiskede hvider I foorprocessoren til dadelmassen. Kør hviderne forsigtigt i dadelmassen til de er godt fordelt.

Massen kommes i en form beklædt med bagepapir og bages ved 160 grader i ca. 20-30 minutter.

Note… Hvis kagen bages for længe bliver den tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *