Melfri muffins

Billede fra www.queseraveganista.com

Billede fra www.queseraveganista.com

Så er “Marts med medfølelse” slut lige om lidt (læs hvad jeg har skrevet om “Marts med medfølelse” her).

Jeg har afprøvet en del nye veganske opskrifter i løbet af marts.

Jeg bruger normalt en del æg i min madlavning og æg er bare en helt naturlig ingrediens i mange af de sunde søde opskrifter jeg laver (se f.eks. super nemme bananpandekager her eller chokoladekage her)

Så for at kunne holde mig til det veganske, har jeg været på udkig efter opskrifter på kager uden æg (selvfølgelig også uden gluten fordi det er noget jeg sjældent spiser). På bloggen queseraveganista.com faldt jeg over disse super lækre melfri Muffins.

Som skrevet på bloggen…

”De tager virkelig ingen tid at lave: 3 minutter at blende og 15 minutter i ovnen – så du har muffins på under 20 minutter! 😀

Hertil kan disse skønne muffins variere i det uendelige. Er du ikke til chokolademuffins, så skifter du bare kakao ud med bær, frugt (så som pære eller æbler) eller hvad du lige står og skal have brugt. Du kan også udskifte kakaopulveret med carobpulver (johannesbrød).”

Jeg har afprøvet opskriften med kakaopulver og chokoladestykker og må bare sige… Mmmm!!!

Melfri muffins

(giver ca. 6 muffins)

5 store spsk peanutbutter med top på

2 meget modne bananer

1 tsk bagepulver

1/2 tsk vanillesukker

3 spsk ahornsirup (eller andet sirup)

evt. 3 spsk kakaopulver

evt. lidt mørke chokoladestykke

Opskriften er utrolig simpel. Forvarm ovnen til 175 grader. Put alle ingredienserne ned i en food processor (på nær chokolade- eller frugtstykkerne, hvis du bruger det). Blend dem alle sammen i godt 1-2 minutter, indtil du har en lind og cremet kagedej, der minder i tekstur og tykkelse om en almindelig kagedej. Nu kan eventuelle chokolade og frugtstykker vendes i dejen. Tilføj herefter en god ske dej i hver af dine muffinforme (jeg bruger min isske, da den passer perfekt i størrelsen til muffinforme). Bag dem herefter i 15 minutter i ovnen. Lad dem køle af i 5 minutter og server dem dejlig lune eller kolde.

Velbekomme!

One Comment

  1. De lyder lækre! Jeg har ikke den store erfaring med melfri kager, men jeg tror da, jeg skal prøve dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *