Mad i London – Feriemad fra en glutenfri og mælkefri vinkel

foto 1-4

Mad i løbet af dagen “on the go”

 

Jeg har været på ferie i London. Såååå skøn by.

Jeg havde ikke rigtigt forberedt mig hjemmefra, på det med maden. Havde tænkt, at jeg måtte tage det, som det kom, ligesom jeg gør, når jeg er hjemme. Det gik helt fint.

På hotellet var der kontinental morgenmad med i prisen. Hvilket i dette tilfælde betød ristet toastbrød, marmelade, morgenmadsprodukter (hvor nogle var glutenfrie), yoghurt, mælk, juice og til min store glæde, æg. Det betød at jeg hver morgen fik æg og lidt frugt eller andet jeg selv havde købt.

I løbet af dagen, når vi var rundt i London og se seværdigheder og på shopping, var det ret nemt at undgå mælk og gluten. Rigtig mange steder kunne der købes juice og smoothies. Jeg fandt også butikken Whole Foods Market, som havde meget mad uden mælk og gluten og mange økologiske produkter.

Så jeg oplevede at det var ret nemt at snuppe noget ”on the go”, selvom jeg ville undgå mælk og gluten i løbet af dagen i London. Og det var stadig nogenlunde sund mad.

foto 2-4

Aftensmad på restaurant

 

Hver aften spiste vi på restaurant. De fleste tjenere, vi talte med, havde en rimelig viden om der var mælk og gluten i maden eller ej. Nogle tjenere spurgte i køkkenet, for at være helt sikre.

Et sted blev jeg tilbudt selv at kigge på stedets iPad, hvor menuen var indlæst med små ikoner for glutenfri, mælkefri, vegetar osv. Samme sted kom tjeneren ud med en kæmpe bøtte mayo (vi taler om en bøtte på mindst 5 liter), så jeg selv kunne læse på deklarationen, om det indeholdt mælk.

Jamie Oliver’s Diner, fortalte tjeneren at de var ”glutenfree friendly”. Hvilket betød at de tilpassede det jeg bestilte. Jeg fik en burger – uden bolle. Så en hakkebøf, lidt salat og hvad der ellers normalt puttes inden i en burgerbolle, er en ”glutenfree friendly” burger. Det var stadig en god oplevelse at spise på Jamies Diner og tjeneren var den mest energifyldte tjener jeg har oplevet.

Sidste aften spiste vi på MASH. Her var der tjek på tingene. Tjeneren vidste hvad maden indeholdt og kunne fortælle præcis hvad jeg kunne vælge uden mælk og gluten. Her fik jeg også den dejligste rabarbersorbet til dessert. Det er ikke tit der er mulighed for gluten- og mælkrfri dessert, på restauranter. En skønt ekstra oplevelse var, at der kom en dansk tjener over og fortalte om stedet og vi spurgte ind til hans liv i London.

Alt i alt var min oplevelse, at det er nemt, at være glutenfri og mælkfri, hvis du skal på ferie i London.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.