Low carb romkugler

Low carb romkugler

Disse kugler tager trangen til sødt.

De har været uundværlige for mig den seneste tid, hvor jeg har forsøgt at holde mit indtag af kulhydrater i den lave ende.

De har bid, er fyldt med sunde fedtstoffer og fibre og så smager de skønt, hen ad romkugler.

Jeg bruger en lille kaffekværn når jeg laver dem.

Hvis du har måleskeer, så anbefaler jeg, at du bruger dem. Hvis ikke du har det, så vær opmærksom på de to slags kokosfedt. Hvis der kommer for meget i af dem, kan massen blive for blød og svær at rulle til kugler.

Hvis du ikke er til sukrin og kuglerne ikke absolut skal være low carb, så prøv med kokossukker.

Alle ingredienser kan købes i de større supermarkeder eller helsekosten.

Low carb romkugler
Low carb romkugler

(1-2 personer)

12 mandler

1,5 spsk sukrin gold (alm. sukrin kan også bruges)

1 spsk hørfrø

1/2 – 1 tsk romessens

2 spsk ren kakao

1 spsk kokosfedt

1 spsk af det faste fra en dåse kokosmælk (min absolutte favorit og den eneste jeg har afprøvet i denne opskrift, er den fra Änglemark)

Evt. kokosmel til at rulle kuglerne i.

Hak mandlerne groft (ikke sikkert du behøver at gøre dette, men det gør, at min kaffekværnen bedre kan male dem til mel)

Kom mandler, sukrin og hørfrø i kaffekværnen. Mal til fin mel lignende blanding.

Kom blandingen i en skål.

Tilsæt resten af ingredienserne.

Brug en gaffel til at mose massen sammen. Det kan godt tage lidt tid og i starten kan man godt tænke om det nogensinde kommer til at hænge sammen, men vær tålmodig 😉

Når massen er samlet og ensartet, rulles den til kugler, som evt. trilles i kokosmel.

Kuglerne kan stilles på køl min. en times tid eller i fryseren i ca 10-15 min. Så vil kokosolien stivne og kuglerne får mere bid, hvilket jeg godt kan lide.

Enjoy ❤️

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *