Lakrids-dadel kugler

IMG_8910

På sådan en lidt trist sommersøndag, fik jeg lyst til at lave lakridskugler.

De er super nemme at lave og du skal kun bruge 3 ingredienser, dadler, mandler og lakridspulver ekstrakt.

Jeg bruger tørrede dadler uden sten, fordi de gør kuglerne chewy.

Min erfaring er, at det giver det bedste (lakrids) resultat, når jeg bruger lakridspulver ekstrakt. Pulver af pulveriseret lakridsrod giver ikke så meget lakridssmag.

IMG_8906

Lakrids-dadel kugler

(ca. 8 stk.)

 

1 dl mandler

1 dl dadler

1-2 tsk lakridspulver ekstrakt (jeg bruger 2 måletsk. Jeg elsker lakrids)

½ – 1 tsk vand.

Evt. ekstra lakridspulver til drys.

 

Kom det hele i en foodprocessor og kør det til det er helt finthakket. Tilsæt ½ tsk. vand. Kør igen til det begynder at klumpe sammen til store klumper. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand for at det klumper sammen, men vær forsigtig, hvis du tilsætter for meget, bliver konsistensen for klistret.

Når massen er klumpet godt sammen, så rulles den til kugler.

Stilles på køl et par timer for at sætte sig – eller spises med det samme du ikke kan vente!

Drys evt. lidt lakridspulver over inden servering.

Enjoy

 

Tip: Du kan undlade lakridspulveret, så får du lækre kugler der smager lidt af marcipan. Eller du kan tilsætte 1-2 spsk. kakaopulver, så smager de af… Ja, kakao 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *