Tilføjelse til nedenstående opskrift:
Efter at have prøvet at lave karamel af forskellige mærker kokosmælk, vil jeg fortælle, at nogle af dem skal koge længere for at koge ind og det er ikke dem alle der kommer en karamel ud af, som kan stivne. Det gør ikke noget, kagen bliver stadig rigtig god.
For noget tid siden præsenterede min svigerinde mig for en lækker lækker kage. Sådan en lille konfekt ting, som bare smagte så godt.
Desværre indeholdte den både smør, mælk og hvedemel, så min krop var ikke helt tilfreds bagefter.
Jeg besluttede mig for at jeg ville lave kagen i en udgave fri for mælk og gluten og jeg byttede også det hvide sukker ud med kokospalme sukker.
Det er nok for meget at kalde denne kage sund… Men sundere kan gå. I hvert fald smager den bare så lækkert!
Den oprindelige opskrift findes på sofiesspisekammer.dk og du skal selvfølgelig have linket til den. Du kan finde den her.
Min mælke- og glutenfri opskrift kommer her…
Kokos karamelkage med chokoladeovertræk
Bund
125 g kokosolie
60 g glutenfrie havregryn, malet til mel
40 g kokosfibermel
140 g kokossukker
50 g kokosmel
evt. lidt vand
Karamel
1 ds kokosmælk (brugte cosmoveda)
1,5 dl kokossukker (100g)
Chokoladeovertræk
1 spsk kokosolie
100 g chokolade
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt kokosolien i en gryde. Tilsæt kokossukker, havremel, kokosfibermel og kokosmel.
Bring det hele i kog. Hvis massen er for tør tilsættes lidt vand, men kun lige nok til at massen kan koge op.
Kog i ca. 1 minut.
Kom massen i en lille form (ca. 20×20 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ca. 20 minutter.
Vask gryden af. Kom kokosmælk og kokossukker i gryden. Bring det i kog. Lad det småkoge i 15-30 minutter til det begynder at tykne. (Det er svært at fastsætte tiden for denne process, det afhænger bl.a. af vandindhold i kokosmælken)
Det må ikke blive så tykt at det ikke kan løbe ud på kagebunden og igen skal det være tyk nok til at det stivner når det afkøles. Du kan evt. have en lille tallerken stående på køl og afprøve ved at komme lidt på den og se om det tykner efter kort tid.
Hæld karamellen på den forbagte bund. Bag igen ca 15-20 minutter, til karamellen er tyknet.
Stil kagen koldt så karamellen stivner helt.
Til chokolade overtrækket smeltes kokosolien i en gryde. Hak chokoladen og kom den i gryden. Tag gryden af varmen og lad chokoladen smelte.
Fordel over kagen. Stil kagen koldt til chokoladen er stivnet.
Skær i små firkanter og server.
Velbekomme!