Kerneknækbrød

IMG_7968

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil lægge opskriften op, på de knækbrød der er på billedet af hokkaidosuppen fra et tidligere indlæg. Og det vil jeg da.

Den opmærksomme læser vil se at der er farveforskel på knækbrødene. Den primære grund til at den ene er mørk og den anden lys er farven på de hørfrø jeg har brugt. Der findes både brune og gule hørfrø. Du kan bruge dem du vil.

IMG_7970

Hvilke kerner jeg bruger, er forskelligt fra gang til gang. Basen er hørfrø og vand og der ud over kan du bruge hvad du har af kerner eller nødder. Når jeg bruger nødder, hakker jeg nødderne groft, for at få en mere jævn overflade på knækbrødene.

IMG_7975

Opskriften kommer her…

 

Kerneknækbrød

(1 alm. bradepande, ca 18 stk)

2 dl hørfrø (gule eller brune)

4 dl koldt vand

1 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

1 dl sesamfrø

1 tsk salt

Bland hørfrø og vand i en skål.

Lad skålen stå til alt vandet er absorberet og der er dannet en tyk masse. Dette tager ca. ½ -1 time. Rør gerne lidt i skålen ind i mellem. Du kan sagtens lade skålen stå længere (f.eks. natten over eller mens du er på arbejde). Hvis du gør det, så vil jeg anbefale at du stiller skålen på køl.

Tænd ovnen på 160 grader.

Bland resten af ingredienserne i skålen med hørfrømassen.

Beklæd en bageplade med bagepapir og kom blandingen herpå.

Fordel blandingen i et jævnt lag over hele bagepladen.

Sæt bagepladen i ovnen og bag ca. 45 minutter.

Tag pladen ud og vend forsigtigt knækbrødet om og fjern roligt bagepapiret. Læg knækbrødet tilbage på bagepapiret med den våde side opad.

Hvis du vil have ens stykker knækbrød, skal du skære dem nu. Jeg bruger et pizzahjul til det, men det kan også gøres med en kniv. (Du kan også vælge et mere rustikt udseende ved at lave brydestykker når knækbrødet er færdig bagt.)

Sæt pladen tilbage i ovnen og bag færdig, til knækbrødene er helt sprøde, ca. 15-25 minutter.

Lad knækbrødene køle helt af. Opbevar knækbrødene i en kagedåse.

IMG_7977

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *