Jamie Olivers Tomatsuppe

Billede fra madogbolig.dk

Billede fra madogbolig.dk

I denne måned følger jeg ”Marts med medfølelse”. Det er veganer foreningen ”Mad med medfølelse” der er arrangør. Det er 3. år de invitere til at være med og blive inspireret til at spise vegansk i en måned.

Jeg har været med før og lever i denne måned med et minimum af animalske produkter (jeg har dog spist lidt fisk sammen med veninder til en hyggelig sushi aften og lign.)

Ideen med at skære ned på animalske produkter, tiltaler mig, men jeg bliver nok ikke fuldstændig veganer. Jeg vil gerne have lidt fleksibilitet og ikke låse mig fast på at spise på en bestemt måde…. At være veganer handler i øvrigt om mere end mad.

Jeg har ikke selv været i gang med at udvikle opskrifter denne gang, men vil gerne dele nogle af de super dejlige opskrifter, jeg prøver af, med jer.

Opskriften i dag er Jamie Olivers Tomatsuppe. Jeg har lavet den mange gange (også før denne måned) og må bare sige at den smager fantastisk. Hvis du vil have kød til, tænker jeg det vil passe godt med kylling, men det er ikke noget jeg har prøvet af.

Den oprindelige opskrift har jeg fundet på madogbolig.dk. Jeg har lavet små ændringer, så den bliver fri for mælkeprodukter og gluten. Opskriften, som jeg laver den, får du her…

Jamie Olivers Tomatsuppe

(Opskriften er til 4 personer )

1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule (Jeg bruger de små økologiske tomater jeg nu kan få fat i)

4 store tomater

1 frisk rød chili

4 fed hvidløg

2 små rødløg

4 spsk balsamicoeddike

1 lille bdt frisk basilikum

Pesto, til servering (jeg bruger samme pesto som til Hokkaidosuppen, find opskriften her)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220°

Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende. Skær de store tomater i kvarte og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Flæk og udkern chilien og kom den op i. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.

Pil løgene, hak dem groft. Varm en tykbundet gryde og kom løgene op i den varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde; rør rundt af og til. Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.

Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.

Hæld forsigtigt grøntsagerne fra gryden op i blenderen; det skal gøres i to omgange. Tilsæt næsten al basilikum, sæt låg på blenderskålen, læg et viskestykke over og blitz til ret grov konsistens. Hæld blandingen op i en stor serveringsskål efterhånden. Bland alt godt til sidst, smag til og slut af med nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie.

Server med pesto og hygge…

Velbekomme ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.