Hokkaido suppe med persillepesto

IMG_7783

I går havde jeg min lillesøster og hendes familie på besøg. Hun har boet hos mig engang. Vi havde ikke planlagt at de skulle blive og spise aftensmad, men det endte sådan. Da hun fortalte at hun savnede den hokkaidosuppe jeg ofte lavede dengang vi boede sammen, kørte vi til den lokale økopusher og hentede græskar. Omkring hokkaidosuppe er jeg ret nem at overtale. Det er en af min yndling supper.

Hvis du synes der mangler kød i suppen, så steg lidt kylling, skær det i strimler og server til suppen…

Suppen tager ca. en halv time at lave og det smager dejligt at komme pesto i den. Opskrift på en skøn pesto får du nederst i dette indlæg.

Server evt. med dit favorit brød…

 

Hokkaidosuppe med persillepesto

(4personer)

2-3 rødløg efter størrelse

3 fed hvidløg, (eller efter smag)

1 stort eller 2 små hokkaido græskar

1 æble (jeg brugte belle de boskoop)

2 tsk stærk karry

1 nip cayennepeber (eller flere hvis du vil have det mere spicy)

Vand

1 spsk tamari (Genuine tamari fra Urtekram er glutenfri)

1 spsk bouillon

Salt og peber

1-2 spsk kokosolie

 

Pil og rens løg og hvidløg. Skær dem i grove tern.

Skræl græskarene, skær dem halvt over og fjern kærnerne. Skær græskarene i grove tern.

Skræl æblet, fjern kærnehuset og skær æblet i tern.

Varm kokosolie i en tykbundet gryde. Kom løg og hvidløg i gryden. Steg til løgene er klare. Skru ned hvis hvidløgene er ved at brande på.

Tilsæt karry og cayennepeber og svits det med løgene. Tilsæt evt. mere kokosolie hvis det er meget tørt.

Kom græskar og æble i gryden. Kom vand i så det lige dækker.

Tilsæt tamari og bouillon.

Kog op og kog til græskarene er helt møre, ca. 20 minutter.

Blend suppen i en blender eller med stavblender, til den er ensartet og cremet.

Kog op og smag til med salt og peber.

 

Pesto

1 dl mandler

1 bundt persille eller basilikum

1 fed hvidløg

olivenolie

salt og peber

evt. lidt citronsaft

 

Hak mandler fint. Kom dem i en lille skål.

Rens og hak persillen fint. Kom det op til mandlerne.

Pil og pres hvidløget ned til mandlerne og persillen.

Hæld olivenolie over til pestoen har den konsistens du ønsker.

Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

 

Server med kærlighed for de personer du elsker <3

 

One Comment

  1. Hej Rikke
    Dejligt at du kigger forbi her og godt at høre fra dig.
    Nej, jeg havde ikke bloggen da vi var hos Fru Knips.
    Ja, du har ret i at det tager tid at fotografere mad, men jeg synes det er sjovt og gør det så ofte jeg kan 😉
    Jeg har tjekket din nye blog, så fin 🙂 Tillykke med den!
    Rigtig god weekend til dig også.
    Kh Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *