Grundopskrift på friskpresset grøn juice

IMG_7893

Jeg drikker friskpresset juice så ofte jeg har overskud (læs tid) til at lave det. Målet er hver dag, men det er ikke altid det lykkes 😉

 

Jeg presser alle mulige grøntsager, men jeg har en grundopskrift på grøn juice, jeg ofte tyer til. Jeg ved den virker for mig og det er ingredienser der er til at få fat i økologiske.

 

Grundopskriften består at 3-4 basis ingredienser og en næringsrig grøn grøntsag eller bladgrønt som jeg varierer efter hvad jeg kan få økologisk eller vild.

 

Hvis det er nyt for dig at lave friskpresset grøn juice, kan det være du vil tilsætte mere æble. Æbler gør juicen mindre bitter og det kan gøre det nemmere at få juicen ned.

 

Hvis du har lyst til mere inspiration til friskpresset juice, kan jeg varmt anbefale bogen ”High on juice” af Mads Bo. Eller tjek siden highonlife.dk, der findes også masser af skønne juice opskrifter.

 

I juicen her på billederne har jeg brugt brændenælde som bladgrønt. Det bruger jeg ofte i øjeblikket. Lige nu er brændenælderne super gode… Der er masser af små skud at finde og brændenælde er rig på A og C vitaminer samt kalium, calcium og jern, så en rigtig god ingrediens at bruge, hvis du ønsker næringsrig juice.

11147584_974302899256144_2807818709397788462_n

Brug også brændenælde i smoothies, supper, pesto eller hak dem og kom dem i din omelet… Der er mange muligheder.

 

Tag handsker, saks, skål eller pose med og gå ud og find dem. Jeg er så heldig at de er næsten lige uden for min hoveddør, selvom jeg bor i et villakvarter. Men jeg har også plukket dem på gå og løbeture rundt omkring i landet.

 

Brændenælder rengøres ved at man kommer dem i en stor skål og overhælder med masser af koldt vand. Rør rundt (brug f.eks. en gaffel eller hav handsker på). Lad dem stå et øjeblik, så vil jord falde til bunden. Tag brændenælderne op (læg dem i en si eller lign.), hæld vandet fra skålen og skyld skålen. Gentages 3-4 gange eller til der ikke falder mere jord til bunden i skålen.

 

Jeg har på et tidspunkt læst at hvis man overhælder brændenælderne med kogende vand, så holder de med at brænde. Jeg har ikke afprøvet dette.

 

Tilbage til juiceopskriften!

IMG_8035

Min grundopskrift til grøn juice er…

½ agurk

2-4 stængler bladselleri

1 æble (evt. mere hvis du ny indenfor friskpresset grøn juice)

evt. ½ citron

ca. ½ l brændenælder, spinat, romanie, grønkål eller andet bladgrønt eller ca. 2 ½ dl broccoli (du kan bruge mere eller mindre så det passer til din smag)

 

Det hele renses. Skæres i stykker så det passer til din juicer. Press og nyd.

 

Tip… Juicen er mest næringsrig lige når den er presset, men den kan godt holde sig på køl til dagen efter. Kom den i en lufttæt flaske, der passer til mængden af juice, så der er så lidt ilt så muligt tilstede under opbevaringen. Citronen er også med til at holde juicen frisk længere.

Billede 24-04-15 21.04.50

Grøn juice selfie 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.