Chokoladefondue – Mors dag

IMG_8198

I dag har jeg fået en gave af min søn. Det er der ikke noget usædvanligt i.  Det er mors dag og det er jo tradition, for mange, at børnene giver deres mødre gaver eller blomster på denne dag.

Meeeen, jeg har fået en elektrisk chokoladevarmer. Den er så fin!!!

Min søn har virkelig ramt plet med denne gave… Jeg elsker chokolade og nu har jeg så en undskyldning mere, for at spise det.

Chokoladevarmeren kan bruges til chokoladefondue og det er også det jeg kommer med en opskrift på i dette indlæg.

Men jeg er sikker på, at jeg også kommer til at bruge chokoladevarmeren i stedet for at smelte chokolade over vandbad. Den smelter chokoladen ved lav temperatur, så jeg er spændt på om det giver en sprød chokolade, når jeg bruger den smeltede chokolade, til chokoladeovertræk der skal størkne, men det er ikke afprøvet endnu…

Hvis du ikke har en chokoladesmelter, men gerne vil lave chokoladefondue, så smelt chokoladen, i en lille skål, over vandbad og stil skålen på noget hvor du kan have et fyrfadslys under (f.eks. en tevarmer), så chokoladen holdes flydende.

I de opskrifter jeg har set på chokoladefondue, tilsættes chokoladen fløde. Jeg spiser sjældent mælkeprodukter, så derfor er min opskrift uden fløde og helt simpel… Frugt og chokolade ♡

Hvis du lige som mig ikke vil have mælkeprodukter i det du indtager, så tjek lige ingredienslisten på den chokolade du vælger. De chokolader jeg har nærlæst, på 70% eller derover, indeholder ikke mælk, men tjek lige for en sikkerheds skyld.

Chokoladefondue

(som en lille dessert eller snack til 2 personer)

50-60 g god mørk chokolade, min. 70%

3 stykker frugt (jeg brugte 1 æble, 1 banan, 1 lille mango)

Bræk chokoladen i mindre stykker. Kom stykkerne i chokoladesmelteren.

Mens chokoladen smelter, renses frugterne og skæres i mundrette stykker.

Frugterne dyppes i chokoladen og nydes med det samme.

Mmmm…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.