Chiagrød på mandelmælk med jordbær

 

Denne chiagrød er cremet og mild. Den kan bruges som morgenmad, snack eller som dessert.

 

IMG_8803

Jeg har brugt frosne jordbær i opskriften, men glæder mig til at kunne bruge friske danske økologiske sommermodne jordbær. Så vil jeg bare skære dem i kvarte og komme oven på grøden. Mmm, kan næsten ikke vente!

Har I smagt de jordbær der er i butikkerne lige nu?

Jeg synes de smager lidt af jordbær, men ikke rigtigt af sol, vel? 😉

Her komme opskriften…

 

Chiagrød på mandelmælk med jordbær

2,5 dl mandelmælk

3 spsk chiafrø

1,5 dl frosne jordbær, optøede

3 små tørrede dadler, uden sten eller 1 spsk agavesirup

Kom chiafrø i en skål. Rør mandelmælken i lidt efter lidt. Stil skålen på køl. Rør gerne i den efter lidt tid, så chiafrøene ikke klumper. Stil på køl igen, natten over.

Stil jordbær på køl, sammen med chiagrøden og lad dem tø op nattern over (Hvis du vil koge dine bær, så gør det og stil dem på køl natten over). Næste dag blendes de med de 3 dadler, til konsistensen er som jordbærgrød. Hældes over chiagrøden.

Kan pyntes med lidt hakket mynte og mandler.

 

Velbekomme!

Tip… Hvis det er til dessert kan du evt. blende mandelmælken med lidt ren vanilje og et par ekstra dadler.

Frosne hindbær kan bruges i stedet for jordbær. Tilpas mængden af dadler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *