Chiagrød med rosiner og to slags topping

I denne uge har jeg fulgt et 7 dages fasteprogram fra bogen ”Den fede faste” af Martin Bonde Mogensen.

Jeg har to af dagene lavet chiagrød til morgenmad og lovet at dele opskriften.

Den kommer her…

Chiagrød med rosiner + 2 forslag til topping

3 dl mandelmælk (opskrift her)

½ dl chiafrø

½ dl rosiner

Start tilberedningen aftenen før grøden skal spises.

Bland de 3 ingredienser i et glas eller beholder med låg.

Lad blandingen stå ca. 10 minutter

Ryst glasset så chiafrøene bliver fordelt i mælken.

Lad glasset stå ca. 10 minutter mere og ryst igen.

Denne proces gør at chiafrøene ikke klumper sammen i bunden. Oplever du at frøene klumper alligevel, så rør grøden godt igennem med en ske.

Stilles på køl natten over og er klar til topping næste morgen.

Billede 14-10-15 08.55.38

Topping #1 Frisk frugt og hakkede madler

1 banan

½ – 1 æble

1 håndfuld mandler

Skær frugten ud som du ønsker den.

Hak mandlerne.

Fordel over din færdige chiagrød.

Billede 16-10-15 12.49.07

Topping #2 Blåbærmarmelade, banan og mandler

1 ½ dl blåbær, frosne eller friske

3 små tørrede dadler uden sten

1 banan

1 håndfuld mandler

Start med denne topping aftenen før, ligesom med chiagrøden.

Hvis dine blåbær er frosne, tages du ud af fryseren og ligges til optøning i køleskabet.

De 3 dadler ligges i blød i lidt vand og stilles også på køl til næste morgen.

Næste morgen blendes dadler og blåbær til den ensartet masse (jeg brugte en stavblender, mængden er nok for lille til de fleste blendere og foodprocessorer)

Hak mandlerne, skær bananen i skiver og fordel marmelade, mandler og banan over den færdige chiagrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *