2 slags ”mælke” kaffe – en kold og en varm

frappe

Jeg kan faktisk ikke lide kaffe, eller rettere, jeg kan ikke lide kaffe, der ikke er blandet op med noget.

En mild kaffesmag f.eks. hvis det er i chokolade, kan jeg godt lidt. Alligevel har jeg den seneste tid startet dagen med kaffe, blandet op med mandel- eller kokosmælk, godt nok, og det smager bare sååå godt.

De 2 slags ”mælke” kaffe jeg laver.

Jeg skifter mellem 2 salgs (mælke) kaffe.

Den ene er inspireret af den græske Frappé. Det er en kold kaffe med mælk og masser af is. Den laver jeg med mandelmælk.

Den anden er kommet til verden fordi jeg gerne ville leve en variant af frappén, der ikke var så kold og med mere mæthed, så jeg kunne klarer mig med sådan en til morgenmad, på dage hvor det skulle gå hurtigt. Den er lavet med kokosmælk og er lun.

Her kommer opskrifterne:

Frappé med mandelmælk

(1 stort glas, ca. 4 dl)

2-3 tsk instant kaffe

2 spsk kogt varm vand.

3 dl mandelmælk

2 tsk kokossukker (mere eller mindre efter smag)

Isterninger

Rør kaffen ud i det varme vand. Kom kaffen, mandelmælk, kokossukker og en håndfuld isterninger i en blender. Blend det hele godt og server med flere isterninger i et højt glas.

Note: Første gang jeg lavede frappé, kom jeg 3 tsk instantkaffe i. Jeg drikker ikke normalt kaffe, så det var for meget for mig, ikke pga. smagen, men jeg følte uro i kroppen og det var ikke rart. Derfor bruger jeg i stedet 2 tsk kaffe.

 

Lun kakao/kokos-kaffe

(1 stort glas, ca. 4 dl)

1 dl kokosmælk (fra dåse, det tykke og tynde rørt godt sammen)

1 tsk instant kaffe

2 tsk kakao

2 tsk kokossukker (mere eller mindre efter smag)

¼ tsk ren vanilje

1 spsk kokosolie

Kogende vand

Kom alt, undtagen vand, i blenderen. Hæld kogende vand over, op til 3 ½ dl mærket. Blend godt. Server med det samme i et højt glas.

Note: Hvis du ønsker kakao/kokos- kaffen varmere, så kan du varme kokosmælken i en gryde inden du kommer den i blenderen.

Enjoy!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.